17 August 2008


Vandaag de hals gevormd en alles afgewerkt. Als de kam op de geplande plaats komt denk ik dat met een beetje goede wil zelfs de 7e fret nog wel te knopen is.
Alle krasjes weggewerkt met schraapstaal etc. Vervolgens schuren met 220, 320, 400, 600. Tijdens het schuren kom je tocht weer onefenheden tegen die je weer wegschraapt, dan weer schuren.... Uiteindelijk is alles heel netjes geworden.
Tussendoor nog bedacht dat er nog een houtje nodig is om te zorgen dat de bevestiging van de snaarhouder niet in het zachte bovenblad trekt. Die zit er nu ook in.
Om te zorgen dat het houtoppervlak harder wordt heb ik zoals men dat ook vroeger gedaan schijnt te hebben een grondering aangebracht van eiwit (gewoon een ei uit de keuken gesplitst). Uiteraard wordt alles daar weer een beetje ruw van , de vezels zuigen immers het natte eiwit op, maar dat schuren we wel weer glad (fijnste staalwol?)
De komende dagen komen er nog een aantal lagen tung-olie op. Lijnolie zou authentieker zijn, maar deze olie hard sneller uit en geeft een prima resultaat.

Voor de kam moet ik nog een aardige vorm bedenken.

No comments: